Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Verschil Whey Isolaat en Whey Concentraat

Verschil Whey Isolaat en Whey Concentraat

De meeste Whey eiwitpoeders die je vindt, zullen vaak alleen Whey Concentraat bevatten gemengd met wat Whey eiwit Isolaat. Je zult echter ook een hoop Whey eiwitten aantreffen die geheel uit Concentraat bestaan, en een klein deel bestaat alleen uit Isolaat. Als je de twee varianten vergelijkt, dan kom je er al snel achter dat de Isolaat variant een stuk duurder is dan de Concentraat, dit omdat het van zuiverdere en betere kwaliteit is, en het heeft een hogere biologische waarde (BW). De Whey Isolaat bevat meer proteïne met minder vet en lactose per maatschep. Normaliter, bevat Isolaat tussen de 87-98% eiwit terwijl het Whey concentraat tussen de 50-80% bevat. De eiwitten verkrijgbaar uit Whey Isolaat is het hoogste percentage eiwit nu verkrijgbaar, en is afkomstig van melk. Geen enkel ander product haalt dit percentage eiwit. Vanwege de chemische eigenschappen, worden de Whey eiwitten door de spieren opgenomen op de beste en de gemakkelijkste manier. Laat het duidelijk zijn dat, met zijn hoge concentratie, de Whey Isolaat het beste is om te gebruiken. Echter aan alle mooie dingen kleeft ook een nadeel. Het is duurder, en enkel omdat het zuiverder is, betekent het niet perse dat het je meer spieren zal opleveren. Echter in een proces waar je wilt dalen in vetpercentage is het echter wel zeer aan te bevelen een Whey Isolaat te gebruiken. Een Whey Isolaat bevat nagenoeg geen vet en koolhydraten, voedingsstoffen die tijdens het vetverlies ongunstig zijn.

Interessante dingen om te weten over Whey isolaat

Studies hebben aangetoond dat Whey Isolaat weerstand verhogende eigenschappen heeft. Lees hieronder een deel uit een opmerkelijke studie: De resultaten van de studie tonen aan dat gehydroliseerde Whey Isolaat de glutathione niveaus binnen het prostate epithelium beduidend kan verhogen. Dit zou een potentieel mechanisme vertegenwoordigen waardoor de Whey Isolaat kan beschermen tegen de ontwikkeling van prostaatkanker. Dienst van de Wetenschap van het Voedsel & Technologie, Universteit van de Staat van Ohio.

Welke gebruiken? Whey Isolaat of Whey Concentraat?

Wanneer je alle informatie die bovenstaand genoemd wordt, heeft gelezen, reist de vraag, welke Whey moet ik nu nemen? Aan de plus kant, is de Whey Isolaat zuiverder, maar het kost ook meer. De meeste eiwitpoeders zijn meestal al Concentraat gemengd met een beperkt percentage Isolaat. Naar onze mening is het gebruik van Isolaat Whey alleen nuttig voor mensen die alleen het beste voor hun lichaam willen. Voor een gemiddelde sporter is een Whey Concentraat al meer als voldoende. Voor mensen die graag vet willen verliezen, alsmede sporters die willen dalen in vetpercentage voor een wedstrijd, kan Whey Isolaat een steun in de rug geven vanwege zijn lage vet- en koolhydraatgehalte. PS: als je allergisch voor lactose bent, is Whey Isolaat wellicht altijd een betere optie aangezien het minder lactose bevat. Ga dan voor de neutrale Whey Isolaat, of een eiwit op basis van erwten (deze bevat helemaal geen lactose).