Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

NZVT

NZVT

Voedingssupplementen zijn een essentieel deel van het dieet van een topsporter. Het zorgt voor een sneller herstel en kan uiteindelijk de vorm van een topsporter bepalen. Helaas is dit niet zonder risico. Het is aangetoond dat sommige voedingssupplementen stoffen bevatten die op de dopinglijst staan, terwijl dit niet op het etiket is aangegeven. Zo is het voor een topsporter moeilijk zeker te weten dat ze een supplement kunnen gebruiken, omdat de dopingtesten geen onderscheid maken tussen opzettelijk en onopzettelijk stoffen binnenkrijgen. Dit is simpelweg omdat het erg moeilijk te bewijzen is dat stoffen niet opzettelijk zijn ingenomen. Om ervoor te zorgen dat topsporters zo min mogelijk risico lopen, is het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport (NZVT) opgericht.

nzvt

 

Wat doet het NZVT?

Het NZVT is een onafhankelijke partij die voedingssupplementen test op stoffen die op de dopinglijst staan. Bedrijven die voedingssupplementen produceren kunnen hun producten per batch laten testen in het laboratorium van het NZVT. Als deze batch dopingvrij verklaard wordt komen deze op de NZVT lijst te staan. Dit is een lijst die alle topsporters kunnen raadplegen om zeker te weten dat de supplementen die ze gebruiken geen stoffen bevatten die niet gebruikt mogen worden. Zo wordt het risico voor sporters verkleind.

Supplementen die door het NZVT zijn getest hebben ook een duidelijke ingrediëntendeclaratie. Dat houdt in dat alle ingrediënten die zijn gebruikt tijdens het produceren van het product met duidelijke en begrijpelijke termen op het etiket staan. Zo wordt het voor de sporter ook inzichtelijker wat het product bevat. Daarnaast worden er door het NVZT hoge kwaliteitseisen opgesteld aan de productie van het supplement. Op die manier weet de sporter zeker dat het product dat hij/zij neemt van hoge kwaliteit is.

Speciaal voor topsporters bieden wij de eiwitten van Pro Protein ook in een ”extra getest” variant. Deze batch heeft dezelfde samenstelling als de normale shakes van Pro Protein maar deze zijn getest, goedgekeurd en dopingvrij verklaard door het NVZT-systeem.

LEES MEER OVER EIWITTEN EN TOPSPORT