Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Tips voor meer energie

Tips voor meer energie

Voel jij je regelmatig uitgeput en zou je graag wat meer energie willen? Met de 4 tips van Eiwit.nl kan je stap voor stap je energieniveau omhoog krijgen. Hoe meer energie je per dag hebt, des te meer jij uit je leven kan halen!

1. Zorg voor een goede nachtrust

Het klinkt zo makkelijk, zorgen voor een goede nachtrust, maar soms is het moeilijk om in slaap te vallen. Belangrijk is de diepte van je slaap. Soms kan een powernap (een korte, diepe slaap) meer energie opleveren dan twee uur lang slapen.

Je komt snel in een diepe slaap door rekening te houden met je omgeving. Zorg bijvoorbeeld voor een donkere kamer, met een aangename temperatuur van rond de 16 graden. Ook helpt het om voor het slapengaan geen televisie te kijken en cafeïne of alcohol te drinken. Alcohol heeft misschien een soezend effect maar uiteindelijk slaap je er niet dieper door. Drink liever een warme kop melk. Door de warmte krijg je een loom gevoel waardoor je makkelijker in slaap valt.

2. Let op je voeding

Voeding is belangrijk voor het leveren van energie. Zorg er dus voor dat je lichaam de voedingsstoffen binnenkrijgt die het nodig heeft. Laat voeding met kunstmatige toevoegingen (E-nummers) zoveel mogelijk staan. Wanneer je lichaam onvoldoende vitaminen en mineralen binnen krijgt, raakt het lichaam uit balans en kan het niet optimaal functioneren. Eet dus voldoende groenten en fruit om genoeg vitaminen en mineralen binnen te krijgen.

3. Versterk je lichaam

Doe aan sport om meer energie te krijgen. In het begin raak je misschien snel uitgeput maar op de lange termijn zal een fit lichaam je meer energie geven. Hoe fitter je bent, hoe meer energie je krijgt. Bovendien maak je met 30 minuten bewegen per dag het stofje endorfine aan, de natuurlijke feel good drug.

4. Ga stress tegen

Stress vreet energie. Het is dus belangrijk om je hoofd af en toe leeg te maken om meer energie te ervaren. To do’s, problemen en gedachten zorgen ervoor dat je je niet kan ontspannen. Schrijf deze gedachten van je af of maak een to do lijstje om je hoofd leeg te maken. En.. Ontspan!