Eiwit Isolaat

Een Eiwit Isolaat is het hoogst haalbare eiwit verkrijgbaar. Dit kun je aflezen via de biologische waarde (BW) van een eiwittabel. Een ei heeft een biologische waarde van 100. Eiwit dat afkomstig is van vlees heeft een maximale BW van 80, en eiwit uit melk heeft een BW van 91. Een Eiwit Isolaat heeft een maximale BW van 157, dit is bijna 2 keer zo hoog als vlees of ander eiwitrijk voedsel. Dit heeft alles te maken met de opneembaarheid van het eiwit. Eiwitten met een hoge BW zijn al voor verteerd en worden na inname erg snel opgenomen door het lichaam. In de ochtend en voor of na de training is dit erg belangrijk.

Laag in vet en koolhydraten

Wat ook een groot voordeel is van een Eiwit Isolaat met een hoge BW, is dat deze erg zuiver is door de filtratieprocessen die het ondergaan heeft om deze hoge BW te verkrijgen. De meeste lactose is er al uitgehaald en het bevat nauwelijks koolhydraten en vetten. Het is op dit moment het zuiverste en beste eiwit verkrijgbaar. Eiwit Isolaat wordt in ziekenhuizen gebruikt om erg zieke mensen weer aan te laten sterken. Maar wordt tegenwoordig ook veel gebruik in de strijd tegen de kilo’s.

Door de eigenschappen van Eiwit Isolaat; laag in koolhydraten en vetten en hoog in eiwit, is het uitstekend geschikt tijdens een eiwitdieet. Neem een eiwitdieet shake om de suikerspiegels constant te houden en de spiermassa te voeden. Voor het beste Eiwit Isolaat van Nederland kan je een kijkje nemen bij Pro Protein of Happy Protein.