Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Eiwit Isolaat

eiwit isolaatEiwit Isolaat

Een Eiwit Isolaat is het hoogst haalbare en meest zuivere eiwit verkrijgbaar. Dit heeft allemaal te maken met de biologische waarde (BW) van het eiwitproduct, wat af te lezen is van het label. Zo heeft een ei een biologische waarde van 100. Eiwit dat afkomstig is van vlees heeft een maximale BW van 80 en eiwit uit melk heeft een BW van 91. Een Eiwit Isolaat heeft een maximale BW van 157, wat bijna 2 keer zo hoog als vlees of ander eiwitrijk voedsel. Dit heeft alles te maken met de opneembaarheid van het eiwit. Hoe hoger de biologische waarde van het eiwit, des te groter de opneembaarheid. Zo kan het sneller opgenomen worden door het lichaam, zodat het weer kan herstellen. Hoe snel het eiwit wordt opgenomen door het lichaam heeft te maken in welke mate het eiwit al voorverteerd is. Omdat Eiwit Isolaat al geheel is voorverteerd hoeft het lichaam vrijwel geen moeite te doen om het eiwit te verwerken. In de ochtend en voor of na de training is dit erg belangrijk.

Laag in vet en koolhydraten

Wat ook een groot voordeel is van een Eiwit Isolaat met een hoge BW, is dat deze erg zuiver is door de filtratieprocessen die het ondergaan heeft om deze hoge BW te verkrijgen. De meeste lactose is er al uitgehaald en het bevat nauwelijks koolhydraten en vetten, wat het ook erg geschikt maakt voor afvallen. Het is op dit moment het zuiverste en beste eiwit verkrijgbaar. Eiwit Isolaat wordt in ziekenhuizen gebruikt om patiënten weer aan te laten sterken. Maar het wordt tegenwoordig ook veel gebruik in de strijd tegen de kilo’s.

Door de eigenschappen van Eiwit Isolaat; laag in koolhydraten en vetten en hoog in eiwit, is het uitstekend geschikt tijdens een eiwitdieet. Neem een eiwitdieet shake om de suikerspiegels constant te houden en de spiermassa te voeden.

Wil je een eiwitshake proberen? Hieronder staan onze meest populaire eiwitten: