Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Dokter Frank eiwitdieet

Je hebt waarschijnlijk in een magazine gelezen over het eiwitdieet van Dr. Frank. Het Dr. Frank eiwitdieet heeft onderhand al meer dan 250.000 mensen geholpen met afvallen. Misschien weet je nog niet wat het Dr. Frank eiwitdieet is. Hieronder kan je de hoofdlijnen van het Dokter Frank Eiwitdieet lezen. Indien je nog vragen hebt, stuur ons gerust een e-mail.

Waarom werkt het Dr. Frank eiwitdieet?

dr frank

  1. Dit dieet zorgt ervoor dat je weinig calorieën binnenkrijgt. Daardoor ga je vet verbranden.
  2. Het Dr. Frank-dieet werkt door de eiwitten. Eiwitten geven een verzadigender gevoel dan bijvoorbeeld koolhydraten. Mensen voelen zich sneller vol tijdens en na de maaltijd, en ze gaan minder snaaien tussen de maaltijden. De eiwitten zorgen ervoor dat je je spiermassa zo veel mogelijk behoudt. Omdat spieren dag en nacht energie verbruiken, geldt: hoe meer behoud van spiermassa hoe minder kans op het beruchte jojo-effect. Om elke dag gemakkelijk aan het dagelijkse hoeveelheid eiwitten te komen, kan je een eiwitshake nemen. Bij eiwit.nl heb je de beste eiwitshakes ter beschikking tegen een voordelige prijs. Bekijk zelf wat iedereen zegt over eiwit.nl op het Dokter Frank-forum.
  3. De combinatie met de goede onverzadigde vetzuren en eiwitten maken het dieet bovendien smakelijk, daardoor is het beter vol te houden. Overigens, onverzadigde vetzuren verlagen je cholesterol.
  4. Het lage koolhydraatgehalte voorkomt de schommelingen in de bloedsuikerspiegels bij mensen die daar gevoelig voor zijn. Dit leidt tot minder hongergevoel en voor suikerpatiënten geldt dat zij lagere bloedsuikerwaarden krijgen. Mensen met suikerziekte en medicatie kunnen vaak die medicatie verminderen (uiteraard in overleg met hun diabetesbehandelaar), waardoor ze nog beter kunnen afvallen.

 

 

Hoe ziet een goed eiwitdieet eruit volgens dokter Frank?

Een dieet moet voldoen aan de 3 L’s (Langdurig volhouden en het dieet moet Leuk zijn en Lekker), daarom moet een dieet zijn afgestemd op de Nederlandse situatie, het dieet moet verzadigen en moet alle bouwstoffen bevatten om het lichaam in stand te houden. Het belangrijkste aspect van een dieet is dat het je minder kilocalorieën oplevert dan je verbrandt. Daarnaast moet een dieet goed zijn voor je hart- en bloedvaten, beter gezegd, het moet de risicofactoren voor ziekten en kanker gunstig beïnvloeden.

Wie is Dr. Frank van Berkum?

Frank van Berkum is internist en verbonden aan de ziekenhuisgroep Twente (Hengelo). In 1982 studeerde hij cum laude af aan de Erasmus Universiteit en volde de opleiding tot internist eveneens aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Vanaf 1988 werkt hij als internist. Hij is in 1991 gepromoveerd tot Doctor in de Geneeskunde op een onderwerp betreffende botontkalking. Hij heeft als aandachtsgebied de endocrinologie en in het bijzonder overgewicht en diabetes mellitus type 2 (voorheen ouderdomssuikerziekte genaamd).